tidevarvet om tjugotalet och en smula mycket intressant historieskildring tar min tid för tillfället


drivkraften är starkast i lugnet

Det finns en flik för skapa och det är fint sa du och det var flera år sedan jag kände mig så här lugn någonting hittade näste byggde orosstillande bo i mig och nu kan jag inte sova fulltankad av iver lugn pepp och lycka och det är en återkommande tanke den där låten dagen då allting är vad det handlar om och jag tänker att kyrkor inte finns och att nittiotalet hade jordan tjugotre och jag fyller snart det samma men tenderar att allt för ofta glömma bort ålder och nuet och allt som är klorofylliskt kristallblått och kanske bara vackert. Vackert är när man sätter punkt, när man resonerar rimligt men spontant och när man äntligen blir äldre. Tiden är solens uppgång när jag sitter och stirrar in i grannens kök och lyssnar på återupptäckt musik från back in the days så att piraten i mig får gnist i ögat. Och du vet jag har ödestigande planer för framtiden, men läste just att man inte ska tänka framåt. Men man läser så mycket. Man tänker så mycket. På klockor, tid och meningsuppbyggnader, ovesäntligheter, saker man förlorat och allt som för övrigt driver oss framåt. Som fliken skapa till exempel.

omfokusering

Läser bob hansson och tänker på annat och det är bra nu det är bättre nu och någon sa att man ska ta ut glädjen i förskott före skottet före allt annat tänker jag fast kanske inte någon bra ide alls kanske borde börja sätta punkter eller vad sa du lilla du?

orostillad panik överallt

Det är inte ovanligt att hon är försenad så jag hämtar henne i en orange båt och vi flyger över vågsvallet svanfältet och saltvatten i ögat lilla du jag blir orostillad och du du du vet jag älskar min idyll min lilla ö mina vatten mina trakter.

åtta filer storstadsspeed

Är på ett hotellrum i köpenhamn med åtta flaskor vin och en svit och en balkong och utsikten och sirenerna och storstadsglorifieringen sticker i mitt öga vi har skrattet vi har fyllan och vi har hela världen i våra händer ändå ekar hans röst i min främre panna aldrig aldrig ensam alltid ensam här och jag hinner inte tänka på vad som egentligen betyder vad han egentligen menar för jag lever min sommar på speed med för mycket skratt för mycket fniss för mycket pirr för mycket sprit med bästa vänner och allt annat som håller dig undan olyckligheten.

klorofylliska drömland

Sitter bland ormbunkar havsbruset och det blåa blåbärshavet du du det är lätt att tänka här friskare att andas och jag vaknar alldeles för tidigt och kan inte sluta tänka på piratebay och rättegångar och rättssäkerhet och det rätta i tiden tänker på rasbiologi på tjugotalet och homofobi på vårat tal och det är svårt att sova i ett land där vi tvångsisolerar våra avkommor i mörkret och tystnaden och hon bor i den norraste delen av civilistationen och där målar folk konst på förfallande gårdar och solen försvinner aldrig du du dom bor i en bil dygnet är helt annat den där skillnaden tänker jag på längs bussens linje när jag sitter som alla andra klockan sexton noll noll i landet där instutioner och välbetalda gubbar och staten och socialen och alla med pengar sitter i samma båt klockan är tre noll noll och jag köper schampo men blir lurad av kassörskan och det vilar en misstänksamhet kring mig jag vet inte om det är för att jag är mitt yrke min ungdom eller faktum kvinna eller både och det är tur att man jobbar tio timmar om dygnet och lyckas bli avdankad och okritisk och molning och helt helt tömd på kreativitet i hjärnan det finns säkert en rapport för mängden sorgsenhet i det jag vet vi måste ha mp3 och öl mot tristressen och obama styr landet mot socialism och alla i det här landet gör tvärt om men jag har återupptäckt skogen med den allra finaste klorofylliska tystnaden och känner mig glad för det.

hur hittar jag dit?

Abrupt avbrott i min kreativa explosion när jag spenderade tio timmar på jobb med hjärndödande funktioner jag får be om att få återkomma när jag hittar tankar igen när stormen är över och när vilan sitter som klisterlappen på ögonlocket det lär dröja men aldrig för länge.

öbotropiken och häng på soptippen med en latte och tryffellime i magen

Vi åker båt till soptippen men först så äter vi lax vid havet och några minuter senare skymmer regnet alla öar och vi är mitt i det och saltet på min kind och kylan och hösten och alla väderlekar på en dag och jag tänker på att han skickade ett vykort och två mail från teheran och att folket strider för att leva och religioner där man lagstiftar om sexet och män med inflytande och kristdemokrater och  jag sörjer alla som mördas tänker på alla kvinnor som går nakna på irans gator och på alla som strider för någonting jag läser göteborgsposten du vet den har blivit dålig och intern en sida tunnare för varje dag och internet blir bara större fastän kina vill att vi ska glömma torget på friden i himlen och jag tänker så att det knakar och jag vet när jag ska sätta punkt men vi glider genom kartboken med öppna tankar och vi håller aldrig käften vid det stora bordet vid havet och här och där är det stadskupp vi pratar om seglingen längs argentinas kust och där och där är det nog kallt men vi vet att vi bara kommer att sitta tysta och se på och jag tänker på austin i texas och den där amerikanska pojken på hotellet när han sjunger bon iver medan köpenhamn förtsätter leva drivs sri lanka till självmord och journalister mördas och det är bara män på begravningen och när michael jackson dog satt jag och lyssnade på bob marley vid kustlinjen i världens mest folktäta muslimska land på en öde ö och när han är i teheran sitter vi på en spänd lina och köper tröjor för 399 och vi dansar ut oss ångest och vi väntar på sommaren och vi sopar ludd från torktumlaren och på dagen kokar vi japanska ostron från västkusten vi badar i jacuzzin och får panik och ångest av att vi blir så varma vi kokar vi är arga vi är frustrerade du vet man inte kan lite på a-kassan man kan inte lita på smslån man kan inte vara full och hantera en mobil man kan ha 1,55 % ränta på ett huslån som på nittiotalet låg på 24 % man kan vara glad samtidigt som man kan bli besatt av en person på nolltid jag vet inte om det beror på sinnesförvirring eller ensamhet  vem vet och snart exploderar jag av saknad till människor jag älskar och i flera timmar längtar jag framåt och tänker att augusti kommer att bli en bra månad.


tänker på ett nummer på ett ord

När man inte sover reser man i tiden och man är alltid trött och tiden befinner sig i framtiden och jag spenderar mitt liv på en resande lina och jag sitter inte still dansar aldrig nykter dansar för mycket saknar för mycket vill för mycket tänker för mycket sitter fast här och hej du det är småskitkyligt i luften och jag sitter på en båt och ser lyckan i det vtaste ögat och tänker att man fortfarande kan tänka på varför man kan tänka varför undra varför vara varför man kan vara förvirrad och längta till ängarna till det rena till det fina till det höga och en gång så ska jag sätta mig ner och ah tänka på hjärtat och på ljuset över luggen och trasiga skor och thaibåtar i stockholms skärgård och spanjorer i eiffeltornet och gräsmattor i världen och förtrycket mot mitt stora jag man kan också tänka på sovande björnar och finaste ögonen men tanken är bara tanken när hon säger att man aldrig mer blir den samma som man var innan man åkte gillar jag det och jag vet inte varför kanske bara nostalgistiska personlighetsdrag eller något som drar i mig något som är tomt stort och svart och sugande pumpande lyckligt förändrande strukturerande gravitationskraftigt stadigt och helt oförståeligt ologiskt.

ekosystemet i våra hjärnor

Dom har slutat att kolla leg på krogen och jag dansar fastän jag inte ser någonting och jag tar lunchen med mig ut i skogen och andas frisk luft och umgås med campingfolk blåbär lingontrasor friska vindar mossa och andra troll du vet. Det är mulet över min stad när jag anländer från köpenhamn som aldrig sover och polisen tjuter hela tiden och människor sover på värmeläckagen på marken och jag tänker att världen är ful och att min stad är ful och betong och skräp och avgaser överallt. Det finns en ny sorts brännmanet som förökar sig som maskrosen och dom är överallt och man kan inte bada för det bränns överallt och havet är gult och fult och massinvasionen av missbildningar i ekosystemet förstör min barndomsidyll dessutom finns det numera ostron på styrsö överallt på klipporna under vattnet dessutom och torskarna i österjön föds med cancersvulster och jag är så trött på att ekosystemet är sönder och att det är svårt att laga och jag känner att det är i skogen jag vill bo. Måste vila hela tiden men också måste jag dansa och åka till frankfurt och styra upp skola och liv och ligg och oftast låter jag bitter men jag vaknar varje morgon med känslan av att jag är fantastiskt lycklig utan ironi och det är något jag gillar.

yeah

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3218371.svd

ny strid

Jag skulle säga nåt om oss. Om sex månader har jag sex månader utan pengar, hem och planer. Får inte tag på dej och dej och dej. Du i mitt hjärta och många saker finns i huvudet bara idag eller om och om igen. Naivitet är outvecklad intellektualitet. Fowles säger att cynism är tecken på dålig uthållighet och jag håller med så att allting svartnar och golvet är kallt här och filmen blir för lång där och alla dansar på borden när jag är på tampongjakt i stockholm sitter hon och röker en där borta. Ser på film och röker gräsrötter torkar en banan och tvättmaskinen här luktar unket men jag vet inte varför dom bygger en lekplats i miniatyr totalt ur proportion till ytan. Ytor och hastigheter är mitt ständiga problem. Jag har för hög fart förvridna knän och en långsamtgående utbildning. Sitter löst varje gång har inget tålamod har inget lugn och en fråga i tiden ger mig konstiga perspektivet. Canada har varit en fransk koloni och jag väntar på en fransk pinjenöt den kommer på posten men min brevbärare är där jag var en gång bakåt i tiden. Hon är blond och finnig och uttråkad och stampar med foten trycker på knappar delar ut adresserat och slänger resten. Någon ville att jag skulle köra upp en termometer i baken. Men jag tror inte att det är lösningen på något alls. Tror heller inte att tiden väntar. Tror att den trasar sönder och jag saknar en massa människor och är jag så är jag drabbad av sommarångest och facebooksyndromet och allt är suddigt har för mycket viljor för lite kraft har för många styrkor för lite av allt.

vi länkar oss

Lily Allen har länkat Rockfoto på sin twitter. Du borde också.

känslor återuppstår

Gillar känslan att dra på mig mina svarta jeans. Har saknat dom.

RSS 2.0